Happy New Year: Кіровоград може зустріти Новий рік і без тепла й без світла

Понеділок, 25 грудня 2006, 21:05

У п'ятницю ДК "Газ України" відмовила основному теплопостачальному підприємству Кіровограда - "Кіровоградтепло" - у виділенні запланованих обсягів природного газу.

Про це повідомили в прес-службі "Кіровоградтепло", передає Ліга.

Борг підприємства за спожитий газ становить більше 7 млн. грн. По повідомленню прес-служби підприємства, на сьогоднішній день підприємство, що обслуговує близько 80% населення Кіровограда, обмежило теплопостачання 70% котелень міста.

Крім того, підприємство одержало попередження від ВАТ "Кіровоградобленерго", якому заборгувало понад 1 млн. грн. за електроенергію.

Реклама:

"Кіровоградобленерго" попереджає, що в будь-який день до Нового року може відключити всі котельні "Кіровоградтепло".

На думку "Кіровоградтепло", єдиний шанс урятувати Кіровоград "від торішньої долі Алчевська" - це передбачити в міському бюджеті на 2007 р. відшкодування теплопостачальним організаціям різниці між тарифами, за якими населення оплачувало послуги, і економічно обґрунтованими витратами на виробництво тепла.

За словами директора "Кіровоградтепло" Валерія Гармаша, відповідно до домовленостей, досягнутим з "Кіровоградгазом", у випадку передбачення в міському бюджеті відшкодування, підприємству відразу ж будуть надані ліміти на газ під гарантійний лист від Кіровоградської міської ради. Сума відшкодування становить 8,3 млн. грн.

У той же час, міськрада не врахувала кошти на відшкодування в проекті бюджету міста на наступний рік, відзначили в прес-службі "Кіровоградтепло".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!