В "Нашій Україні" не розділяють "валового оптимізму" Януковича

Понеділок, 11 грудня 2006, 16:01

Народний депутат, член фракції "Наша Україна" Ксенія Ляпіна вважає, що плани прем'єр-міністра Віктора Януковича за 5 років підвищити ВВП України вдвічі абсолютно не підтверджені діями його уряду.

Про це повідомили в прес-службі "Нашої України".

Ляпіна нагадала, що зростання ВВП закладається в бюджет.

"Прогноз уряду на 2007 рік є на рівні 7,5%, що вже є досить оптимістичним. Однак, як можна планувати за кілька років підняти ВВП удвічі з такими темпами - невідомо. Таке враження, що в прем'єра в одній голові кілька протилежних думок, адже ніяких підстав, підтверджених документами й роботою Кабміну, на таке зростання ВВП немає", - відзначила вона.

Реклама:

Ляпіна також відмітила, що уряд не вживає ні кроку для підвищення інвестиційної привабливості України.

"Залишається проблема з неповерненням ПДВ, незважаючи на Закон про дозвільну систему, близько 100 законів не приведені у відповідність із ним, відведення землі залишається непрозорим, і інвестор, який захоче покласти початок в Україні справу, жодним чином не відчує підтримки при вході на наш ринок", - відзначила Ляпіна.

Вона також підкреслила, що варто провести більшу реформу податкового законодавства, чого представники "антикризової" коаліції робити не поспішають.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Віктор Янукович розраховує, що обсяг ВВП України виросте в 2 рази протягом наступних п'яти років і пов'язує це з підвищенням інвестиційної привабливості економіки країни.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!