Влади багато не буває: Азаров хоче узаконити право Кабміну змінювати бюджет

Середа, 6 вересня 2006, 18:37

Міністерство фінансів пропонує узаконити виключне право Кабінету міністрів вносити в парламент проекти законів про внесення змін у державний бюджет.

Про це йдеться в розглянутому 6 вересня на засіданні уряду проекті закону “Про Кабінет міністрів України”, передає Finance.ua.

“Винятково Кабінет міністрів України забезпечує подання у Верховну Раду України проектів законів про внесення змін у закон про державний бюджет України”, - написано в пункті 2 статті 30 проекту закону, що присвячена здійсненню права законодавчої ініціативи урядом.

Цією статтею також передбачається, що представляти проект закону, поданого урядом, у Верховній Раді має за дорученням прем'єра один зі членів уряду.

Реклама:

Статтею 31 проекту закону також передбачається, що уряд має право за власною ініціативою, або по поданню парламенту робити висновки щодо повноти економічного обґрунтування й фінансового забезпечення проектів законів.

Кабінету міністрів планується також надати право проведення експертиз законопроектів, внесених на розгляд парламенту іншими суб'єктами законодавчої ініціативи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!