На 3G-ліцензію є троє претендентів

Четвер, 29 жовтня 2009, 17:19

Національна комісія регулювання зв'язку в четвер затвердила реєстр учасників конкурсу на видачу ліцензій на користування радіочастотним ресурсом під мобільний зв'язок третього покоління (3G) у складі трьох учасників.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на начальника управління реєстрації та ліцензування апарату НКРЗ Андрія Мартиненко.

Він відмовився назвати учасників конкурсу, пославшись на те, що, відповідно до умов, вони будуть розголошені в день проведення.

Мартиненко, запевнив: конкурс, не дивлячись на блокування указом президента конверсії радіочастотного діапазону, відведеного під 3G-технологію, проходить у звичайному режимі.

Реклама:

У ЗАТ "Київстар GSM", ЗАТ "Український мобільний зв'язок" і ТОВ "Астеліт" агентству підтвердили факт подачі заявок на участь у конкурсі, зазначивши, що на остаточне рішення про участь у конкурсі вплине рішення питання про конверсії частот.

Як повідомлялося, уряд розпорядженням №1119 від 16 вересня 2009 року доручив НКРЗ провести конкурс з видачі ліцензій на 3G-зв'язок і затвердив порядок конверсії радіочастотного діапазону шляхом зміни частотних присвоєнь радіоелектронних засобів (РЕЗ) спецкористувачів за рахунок коштів Міністерства оборони, Міністерства транспорту та зв'язку і НКРЗ.

Цей документ фактично скасував виданий попереднім складом уряду влітку 2007 року розпорядження про проведення конверсії за рахунок коштів операторів, які отримали ліцензію.

НКРЗ оголосила конкурс на видачу ліцензій, запропонувавши операторам смугу шириною 25 МГц на 15 років зі стартовою ціною в 400 млн. гривень. Комісія призначила дату конкурсу на 30 листопада і мала намір приймати заявки операторів до 26 жовтня.

Проте 20 жовтня президент за зверненням військових указом зупинив дію урядового розпорядження і звернувся до Конституційного суду з запитом про його легітимності. Такі дії, на думку учасників ринку, повинні були привести до фактичної скасування конкурсу.

НКРЗ стверджує, що ліцензія на використання радіочастотного ресурсу в 3G-діапазоні не може бути видана до проведення його конверсії. Наразі регулятор веде переговори з Міністерством оборони, розраховуючи виробити нові компромісні умови конверсії та подати в Кабінет міністрів проект нового розпорядження про її проведення до дати конкурсу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!