Австралія заборонила TikTok на урядових пристроях

Вівторок, 4 квітня 2023, 11:42 -

Австралія заборонила використання TikTok на всіх пристроях федерального уряду через проблеми безпеки.

Про це повідомляє Reuters.

Таким чином Австралія стала останньою країною-союзником США, яка вжила заходів проти соцмережі, що належить Китаю.

Заборона підкреслює зростаючі занепокоєння щодо того, що Китай може використовувати сервіс, що належить ByteDance Ltd, для збору даних користувачів для просування своєї політичної програми, підриваючи інтереси безпеки Заходу.

Реклама:

TikTok заявив, що вкрай розчарований рішенням Австралії, назвавши його "зумовленим політикою, а не фактами".

Генеральний прокурор Марк Дрейфус заявив, що заборона набуде чинності "як тільки це стане можливим" та додав, що винятки будуть надаватися лише в кожному окремому випадку та за умови вжиття відповідних заходів безпеки.

Генеральний менеджер TikTok в Австралії та Новій Зеландії Лі Хантер заявив, що TikTok не становить загрозу безпеці австралійців.

Реклама:

"Немає жодних доказів того, що TikTok у будь-якому випадку становить загрозу безпеці для австралійців і до нього не слід ставитися інакше, ніж до інших платформ соціальних медіа", — сказав Хантер у заяві.

У 2018 році Австралія заборонила китайській Huawei надавати обладнання під час розгортання своєї мережі 5G, що обурило Китай. Відносини ще більше погіршилися після того, як Канберра закликала провести незалежне розслідування походження COVID-19. Китай у відповідь ввів мита на австралійські товари.

Австралійські законодавці все ще можуть використовувати TikTok на особистих телефонах, але деякі, зокрема федеральний міністр державних послуг Білл Шортен і прем’єр-міністр штату Вікторія Деніел Ендрюс, вирішили видалити свої облікові записи.

Нагадуємо:

Співробітникам Північноатлантичного Альянсу офіційно заборонили завантажувати соціальну мережу TikTok на робочі пристрої, посилаючись на міркування безпеки.

Білий дім дав американським держустановам місяць на видалення застосунку.

Раніше використання TikTok заборонили Єврокомісія та Європарламент.

В Україні поки не планують заборонити TikTok на телефонах чиновників.

Реклама: