Італія планує пакет допомоги у 15 млрд євро для приборкання цін на енергоносії

П'ятниця, 4 листопада 2022, 16:35 -

Італія планує виділити щонайменше 15 млрд євро у своєму бюджеті на 2023 рік, щоб пом'якшити вплив стрімко зростаючих цін на енергоносії на компанії та сім'ї.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

Правий уряд прем'єр-міністра Джорджії Мелоні збільшить дефіцит бюджету на наступний рік до 4,5% від валового внутрішнього продукту (ВВП) з 3,4%, які прогнозувала у вересні попередня адміністрація Маріо Драгі.

Це дасть змогу звільнити бюджетний простір для вжиття заходів із розширення економіки на суму близько 21 млрд євро.

Реклама:

Ресурси, доступні для підтримки економіки, збільшаться, якщо поточні тенденції призведуть до зниження дефіциту наступного року порівняно з 3,4% ВВП, прогнозованими два місяці тому.

Рим також має намір зібрати додаткові кошти, скоротивши частину з майже 9 млрд євро, виділених у 2023 році на програму боротьби з бідністю.

Мелоні 3 листопада здійснила свій перший візит до Брюсселя, де вона зустрілася з головами Європейської комісії та Європейської ради.

Реклама:

Але, мабуть, найважливішою зустріччю став обід з єврокомісаром з економіки Паоло Джентілоні.

Джентілоні, колишній прем'єр-міністр Італії, відповідає за реалізацію Пакту стабільності та зростання ЄС, який обмежує дефіцит державного бюджету країн єврозони 3% від ВВП.

Дію пакту було призупинено під час пандемії COVID-19, і Комісія вирішила відкласти відновлення фіскальної дисципліни до 2024 року через війну в Україні.

Нагадаємо, новий уряд Італії схвалить шостий пакет військової допомоги для України від початку російського вторгнення.

Європейська правда

Реклама: