Французька EDF може зупинити постачання електроенергії до Італії на два роки

Субота, 17 вересня 2022, 12:25 -
 
getty images

Уряд Італії отримав повідомлення про потенційне відключення електроенергії від Electricite de France SA (EDF) на два роки.

Про це повідомляє Bloomberg. 

Речниця міністерства енергетики Італії підтвердила, що згідно з документом, надісланим EDF італійській владі, Франція може призупинити експорт електроенергії на два роки в рамках свого плану енергозбереження.

Речник EDF не надав коментарів.

Реклама:

Зараз міністерство енергетики Італії працює над кількома сценаріями, щоб компенсувати втрату потужності, якщо варіант з відключенням реалізується. 

Франція розглядає скорочення імпорту як частину свого плану енергозбереження після призупинення виробництва на більш ніж половині своїх атомних електростанцій для технічного обслуговування. 

За даними національного оператора Terna, Італія імпортує близько 13% електроенергії. На Францію припадає близько 5% річного споживання країни.

Реклама:

Можливе скорочення постачання Францією є одним зі сценаріїв, які Італія бере до уваги для свого власного плану енергозбереження перед зимовим опалювальним сезоном. 

Згідно з планом, викладеним на початку цього місяця, Італія має намір скоротити споживання природного газу цієї зими, збільшивши використання вугілля, зменшивши опалення по всій країні та намагаючись змінити поведінку споживачів.

Нагадаємо:

Уряд Франції різко посилив ціль зі скорочення споживання енергії цієї зими та уникнення перебоїв з електропостачанням, вочевидь, намагаючись привернути увагу громадськості.

Італія націлена на скорочення споживання природного газу протягом зимового сезону шляхом збільшення використання вугілля, зменшення опалення по всій країні та наполягання на зміні звичок громадян.

Реклама: