Сенат США схвалив проєкт закону щодо приборкання інфляції на понад 400 мільярдів доларів

Понеділок, 8 серпня 2022, 10:27 -
 
Getty Images

Сенат США схвалив законопроєкт про спрямування 430 мільярдів доларів на на боротьбу зі зміною клімату, а також націлений на зниження цін на ліки та підвищення деяких корпоративних податків.

Про це повідомляє Голос Америки.

Зазначається, що прийняття законопроєкту як сподіваються демократ, допоможе зберегти більшість цьогорічного Конгресу на виборах.

Голосування щодо законопроекту в Палаті представників очікується у п'ятницю, після чого він надійде на підпис президенту Байдену.

Реклама:

"Сенат творить історію. Американці, які зневірилися в тому, що Конгрес може робити великі справи, цей законопроект для вас", – сказав лідер більшості у Сенаті Чак Шумер.

Він підкреслив, що цей законопроект "змінить Америку на десятиліття", тому що містить "найсміливіший в історії Америки пакет заходів про чисту енергію", спрямований на боротьбу зі зміною клімату і водночас знижуючи споживчі витрати на енергію та деякі ліки.

Документ спрямований на скорочення викидів вуглекислого газу та перехід споживачів на "зелену" енергію, а також на зниження вартості рецептурних ліків для людей похилого віку та посилення контролю над податками для корпорацій та багатих.

Реклама:
Реклама: