Польща посилила контроль вантажівок до Білорусі, черги на кордоні до 80 годин

Понеділок, 4 квітня 2022, 10:52

Польські прикордонні служби проводять ретельний контроль вантажівок, які виїжджають до Білорусі, щоб уникнути вивезення товарів подвійного призначення.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє агентство PAP.

Рішення про посилення контролю вантажівок ухвалили міністри фінансів і внутрішніх справ Польщі.

"Всі наші прикордонні служби, прикордонники і митники, дуже ретельно перевіряють кожен транспортний засіб. Ми повинні переконатися, що не перевозять вони товари подвійного застосування. Кожна вантажівка, яка в’їжджає на пункт пропуску, піддається дуже ретельному контролю. Таке рішення міністра фінансів і міністра внутрішніх справ" - заявив заступник глави МВС Польщі Мачей Вонсік, відповідаючи на питання про можливість "італійського страйку" щодо транспортних засобів, які йдуть з Польщі у Білорусь.

Реклама:

Він визнав, що через такі ретельні перевірки черги сягають 80 годин.

"Це складно, ми в умовах війни і маємо досконало перевірити, що жоден товар, який Росія може використати для ведення війни, не перевозиться" - сказав чиновник.

Він наголосив, що найкращим виходом було б запровадження Євросоюзом економічної блокади Росії.

Нагадаємо, у березні на полько-білоруському кордоні українські та польські активісти, що вимагають повної заборони торгівлі з РФ, блокували перетин кордону фурами із товарами, які прямують до Білорусі та Росії.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: