"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд Безоса виділить 500 млн доларів Фонду Рокфеллера й IKEA на розвиток екоджерел енергії

Середа, 3 листопада 2021, 11:50
 
unsplash

Фонд Джеффа Безоса для боротьби зі зміною клімату виділить 500 млн дол спільній ініціативі IKEA та Фонду Рокфеллера з підтримки програм розвитку відновлюваних джерел енергії.

Про це повідомляє Financial Times.

Зазначається, що партнери самі вклали до загального фонду по 500 млн дол та сподіваються збільшити його до 10 млрд дол за рахунок пожертв інститутів розвитку та великих банків.

Благодійний підрозділ IKEA та Фонд Рокфеллера оголосили про створення спільного фонду у червні, кожна сторона пожертвувала по 500 млн дол.

Реклама:

До кінця цього року вони планували залучити до фонду 10 млрд дол від міжнародних організацій, а потім відкрити доступ інституційним інвесторам.

При цьому, більше 8 млрд дол уже пообіцяли виділити міжнародні банки та агенції розвитку, такі як Світовий банк, Азіатський банк розвитку та Міжнародна фінансова корпорація розвитку США.

Фонд планує за 10 років залучити до 100 млрд дол і допомогти скоротити світові викиди вуглекислого газу в атмосферу на 4 млрд тонн, розповів FT гендиректор IKEA Foundation Пер Хеггенес.

"Не варто недооцінювати дар переконання Джеффа Безоса і його здатність спонукати інших, приєднавшись до цієї ініціативи", - додав він.

Фонд офіційно запустять на конференції ООН з клімату, яка проходить у Глазго.

Мета такого фонду - забезпечити енергією з поновлюваних джерел 1 млрд людей в Азії, Африці та Латинській Америці.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: