Вперше в історії корабель Crew Dragon повторно перестикувався з МКС

Понеділок, 5 квітня 2021, 17:55
 

Космічний корабель Crew Dragon компанії SpaceX вперше в історії повторно перестикувався з Міжнародною космічною станцією.

Джерело: SpaceX у Twitter

Дослівно: "Dragon перестикувався з Міжнародною космічною станцією, завершивши перший в історії політ для того, щоб пристикуватись до іншого порту та звільнити місце для посадки Crew-2 Dragon за кілька тижнів, а також CRS-22 Dragon цього літа".

Реклама:

Деталі: На кораблі у цей час перебували четверо астронавтів. Перестикування здійснювалось в автоматичному режимі. Трансляція велась на сайті Національного управління США з з аеронавтики і дослідження космічного простору (НАСА). Для здійснення цієї операції знадобилось близько 40 хвилин. 

Довідково: Корабель Crew Dragon - розроблений на замовлення НАСА та використовується для доставки астронавтів на МКС та звідти на Землю.

Нагадаємо:

3 березня американська приватна космічна компанія Ілона Маcка SpaceX доставила на орбіту Землі чергову партію інтернет-супутників системи Starlink. На орбіту вантаж знову вивела ракета-носій Falcon 9, яка до цього успішно виконала сім подібних місій. 

Американська приватна космічна компанія SpaceX винахідника Ілона Маска 4 березня здійснила випробувальний запуск на 10 кілометрів десятого прототипа міжпланетного багаторазового корабля Starship. Прототип зумів приземлитись, однак невдовзі вибухнув.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: