Німецький регулятор відхилив скаргу екологів щодо будівництва "Північного потоку-2"

Четвер, 1 квітня 2021, 14:05
 

Федеральне відомство із судноплавства та гідрографії (BSH) відхилило скаргу екологічних організацій щодо дозволу на будівництво російського газопроводу "Північний потік-2".

Як повідомляє "Європейська правда", відповідна заява розміщена на сайті відомства.

Нагадаємо, у січні 2021 року німецькі природоохоронні організації Deutsche Umwelthilfe (DUH) і Німецький союз охорони природи та біорізноманіття (NABU) опротестували видачу дозволу на будівництво газопроводу "Північний потік-2". 

У зв'язку з цим дія дозволу на ведення робіт в німецьких територіальних водах тимчасово призупинялася.

Реклама:

"Після оцінки наведених застережень та повторного аналізу комплексного впливу на довкілля,  виданий дозвіл залишається дійсним…. Результати показують, що проєкт не буде мати значних наслідків для морського середовища та птахів у заповіднику "Померанська затока", - зазначаться у повідомленні.  

Регулятор у своєму рішенні пояснює, що будівельні роботи проходитимуть у зоні, яка зачіпає лише край заповідника, що не має великого значення для зазначених видів птахів, та що у цій зоні вже спостерігається інтенсивне судноплавство. 

Спорудження російського газопроводу - на фінальному етапі, але з новими санкціями США з’явилися шанси на те, що проєкт так і не буде завершено, попри те, що у Німеччині не хочуть відмовлятися від нього.

Принаймні 18 європейських компаній припинили свою участь у проєкті "Північний потік-2" або перебувають у процесі виходу з нього через загрозу санкцій США. 

31 березня координатор трансатлантичної співпраці в уряді Німеччини Петер Беєр закликав до мораторію на будівництво "Північного потоку-2".

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: