Українські сировари "віддали" європейським третину внутрішнього ринку

Понеділок, 10 серпня 2020, 14:09
 

Українським виробникам сиру довелося віддати третину ринку постачальникам європейського товару

Про це повідомляє Інфагро.

"Конкурувати з продавцями товару з ЄС досить складно - у них і ціна нижча, і асортимент інший. Навіть при нинішній вартості гривні собівартість імпорту сирів залишається досить низькою і вітчизняні сири конкуренції не витримують", - пояснюють експерти.

За попередніми оцінками, споживання сичужних сирів (разом з сирними продуктами) в Україні в першому півріччі зросла на 14%.

І якби не "зліт" імпорту, то і випуск вітчизняних сирів міг би значно збільшитися. За результатами січня-червня доводиться констатувати падіння виробництва на 6% до 60,5 тис. т.

Результат червня 9,5 тис.т (сичужний сир + сирний продукт), що на 10% менше травневого показника.З урахуванням всіх факторів прогнозується подальше падіння виробництва сиру і в другому півріччі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"


powered by lun.ua
Підпишіться на наші повідомлення!