Обрано членів наглядових рад 2 держбанків від парламенту

Середа, 27 листопада 2019, 12:22

Комітет ВР з питань фінансів, податкової і митної політики обрав ще двох членів наглядових рад "Ощадбанку" і "Укрексімбанку", запропонованих нардепами для обговорення.

Про це повідомляє FinClub.

Зазначається, що за результатами другого етапу конкурсного відбору на вакантну посаду члена наглядової ради "Ощадбанку" від парламенту обрали Юлію Пашко, а "Укрексімбанку" - Дмитрий Карпюка.

Відтепер у наглядовій раді "Укрексімбанку" 9 членів при максимумі в дев'ять осіб (шість незалежних і по одному представнику від уряду, парламенту і президента), а в Ощадбанку - 8 членів.

Реклама:

Нагадаємо:

20 листопада Кабінет міністрів призначив трьох незалежних членів наглядової ради "Ощадбанку", а також - незалежного члена наглядової ради "Укрексімбанку".

Згідно з рішенням уряду, до складу наглядової ради АТ "Ощадбанк" увійшли: Янне Харьюнпаа, Хуан Енріке Перес Калот, Ігор Мітюков - як незалежні члени. Незалежним членом наглядової ради АТ "Укрексімбанк" призначили Ласло Урбана.

Раніше Кабінет міністрів припинив повноваження шести членів наглядових рад державних банків.

Зокрема, уряд припинив повноваження членів наглядової ради "Ощадбанку": Аджунера Шевкі, Грінченка Олексія, Білака Даніеля, Власова Дмитра, Резнікова Олексія, а також Торстена Пауля - члена наглядової ради "Укрексімбанку".

Читайте детальніше у статті: НБУ та Ощадбанк в клінчі. Чому Нацбанк забракував наглядову раду банку

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!