У Гонконзі хочуть заборонити електронні сигарети

Середа, 10 жовтня 2018, 20:45

Глава гонконгської адміністрації Керрі Лем в середу запропонувала заборонити в спеціальному адміністративному районі Китаю електронні сигарети.

Про це пише "Інтерфакс".

"Я пропоную повну заборону на електронні сигарети для захисту здоров'я наших громадян, особливо дітей та підлітків", - цитує виступ Лем South China Morning Post.

Також вона виступила за заборону імпорту, виробництва, продажу, дистрибуції та реклами всіх тютюнових виробів нового покоління і продукції для куріння.

Реклама:

Раніше влада Гонконгу хотіла обмежити лише продаж тютюнових виробів неповнолітнім, і заклик Лем став сюрпризом для жителів міста, зазначає SCMP.

За оцінками гонконгської влади, більше третини (37%) жителів Гонконгу, які хоча б раз пробували електронні сигарети, складають люди у віці від 15 до 29 років.

Електронні сигарети часто рекламуються як засіб, що допомагає знизити вживання нікотину і навіть кинути курити.

Крім того, стверджується, що "вейпи" рятують організм від шкідливих смол і чадного газу. Однак Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) ставить ці твердження під сумнів і закликає до жорсткого регулювання цього сегмента.

Продажі електронних сигарет вже заборонені в ряді країн, включаючи Аргентину, Сінгапур і Таїланд. У багатьох країнах їх, як і сигарети, продають лише з певного віку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: