Ціни на нафту знижуються через торговельну напруженість між США і Китаєм

Понеділок, 13 серпня 2018, 12:35
 

Ціни на нафту знижуються під тиском зростаючої торговельної напруженості між США і Китаєм. Водночас санкції США проти Ірану підтримують ціни на "чорне золото".

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на дані біржових торгів. 

Вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,26% - до 72,62 долара за барель, вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,06% - до 67,59 долара за барель, раніше в ході торгів цей показник зростав.

"Зростання попиту в Азії в цілому ставиться під сумнів. Причиною тому став негативний вплив торговельних воєн, зміцнення долара", - наводить агентство Reuters думку глави відділу щодо сировинної стратегії Saxo Bank Оле Хансена.

Реклама:

Ризики, пов'язані з глобальною торгівлею, відносяться до введення взаємних мит на імпорт товарів між США і Китаєм, що торкнуться і ввезення деяких видів сировинних товарів.

Тоді як зміцнення долара чинить додатковий тиск на вартість нафти, оскільки це робить її дорожчою для інвесторів, які володіють іншою валютою. 

Ситуація навколо Ірану тим часом стримує здешевлення нафти, оскільки викликає побоювання з приводу поставок іранської нафти.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!