Олігархи хочуть контролювати імпорт смартфонів Xiaomi в Україну - ЗМІ

Четвер, 22 березня 2018, 15:10
 

Компанія Dunamis, засновники якої засвітилися в сумнівних схемах українських олігархів, хоче контролювати імпорт гаджетів китайської компанії Xiaomi в Україні.

Про пише Liga.net.

Дистриб'ютори другий рік намагаються поділити ринок поставок техніки Xiaomi. Права на поставки оскаржують Xiaomi H.K. Ltd і український дистриб'ютор NIS.

Як стало відомо виданню, в кінці 2017 року компанія Dunamis International Co. звернулася до Окружного адмінсуду столиці з позовом до департаменту митного контролю ДФС, щоб зобов'язати його внести зміни до митного реєстру інтелектуальної власності.

Реклама:

Dunamis захотіла додати в нього торгові марки Хіaomi, Мі і RedMi. Це дозволило б компанії офіційно ввозити в Україну відповідну продукцію і перешкоджати її ввезенню іншими постачальниками.

20 лютого суд першої інстанції підтримав вимоги позивача.

Українські представники Dunamis передали до суду нотаріально завірену копію листа, яким визначено, що ця компанія була призначена Xiaomi Inc. в якості офіційного дистриб'ютора.

З матеріалів суду стало відомо, що Dumanis передала свої повноваження щодо розпорядження правами на ТМ Xiaomi в Україні шотландській компанії Springsun Finance LP.

Засновниками Springsun Finance LP є Viala Trade Limited і Gateno Ventures Inc.

Ці офшорні компанії відомі як тимчасові власники британського посередника, який закуповував за заниженими цінами українську руду державного підприємства "Об'єднана гірничо-хімічна компанія".

"ОГХК" знаходилося в сфері впливів скандального екс-нардепа "Народного фронту" Миколи Мартиненка.

Viala Trade Limited (Беліз) та Gateno Ventures Inc (Панама), згідно з даними розслідування програми "Схеми", є засновниками британської Wexler Global LP.

Вона виявилася серед всього декількох нових постачальників російського скрапленого газу після заборони СБУ бізнесу 16 колишніх гравців.

Виходячи з даних розслідування "Схем", ці ж дві офшорки - в засновниках британської Foreway Sales LLP, через яку корпорація Рошен у 2015 році нібито продавала свою продукцію в Туркменістан.

Як відомо, 20 квітня 2017 року НАБУ затримало Мартиненка за підозрою у створенні злочинної організації і розкраданні 17,28 млн доларів при закупівлі уранового концентрату для державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат". Згодом його відпустили на поруки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: