У ГПУ підтвердили обшуки в офісах "Нової Пошти"

П'ятниця, 16 березня 2018, 19:31

Генеральна прокуратура Україна підтвердила проведення обшуків в офісних приміщеннях компанії "Нова Пошта".

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

"В рамках кримінального провадження головним слідчим управлінням ГПУ проводиться близько 15 обшуків складських та офісних приміщень ТОВ "Нова пошта" в містах Київ, Полтава, Харків та Дніпро", - написала вона.

За її словами, усі слідчі дії відбуваються без залучення спецпідрозділів, в рамках закону.

Реклама:

"Тому говорити про нанесення шкоди інвестиційному клімату в країні не варто. Після надання інформації слідчими зможемо повідомити деталі кримінального провадження. Наразі тільки підтвердження факту обшуків та відповідних слідчих дій", - підсумувала Сарган.

Раніше співзасновник компанії Володимир Поперешнюк також заявив про проведення обшуків в офісах компанії та в його особистому кабінеті.

Прес-секретар "Нової Пошти" Лілія Загребельна також підтвердила ЕП, що у офісах компанії та у деяких відділеннях Києва, Полтави, Одеси, Львову, Харкова та Дніпра проводиться обшук представниками ГПУ.

"Слідчі дії проводяться на виконання ухвали Печерського районного суду м. Києва від 28 лютого 2018 року в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні від 18.11.2017 за фактами, що стосуються надання фінансових послуг та здійснення фінансово-господарських відносин ТОВ "Нова Пошта" та інших споріднених компаній", - сказала вона.

"Обшуки не вплинули на роботу відділень, терміналів та контакт-центру "Нова Пошта", обслуговування клієнтів здійснюється у звичному режимі", - підсумувала Загребельна.

Нагадаємо, на початку лютого з'явилася інформація, що в мережу виставлені на продаждві бази клієнтів компанії "Нова пошта" - на 500 тисяч і на 18 мільйонів користувачів.

Після чого у компанії заявили, що бази даних клієнтів, виставлені на продаж в інтернеті, можуть належати будь-якому іншому українському підприємству.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: