Ощадбанк віддасть державі третину прибутку

Четвер, 23 листопада 2017, 16:05
 

МЕРТ пропонує знизити відсоток виплати дивідендів до держбюджету для Ощадбанку до 30%.

Про це повідомляє Finclub.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує зобов'язати підприємства з держчасткою направити на виплату дивідендів 50% чистого прибутку за 2017 рік, що відповідає нормативу, встановленому для розподілу прибутку за 2016 рік.

Згідно з проектом постанови Кабміну, виняток, як і в поточному році, пропонується зробити для Ощадбанку і ПАТ "Укргідроенерго": вони повинні будуть виплатити до держбюджету дивіденди в розмірі 30% прибутку за 2017 рік - мінімальний допустимий розмір згідно із законом про управління об'єктами держвласності.

Реклама:

У пояснювальній записці говориться, що необхідність 30% нормативу дивідендів для Ощадбанку пов'язана з тим, що саме такий максимальний рівень ставки виплати дивідендів передбачений його договорами із залучення 1,5 млрд доларів на зовнішніх ринках капіталу.

Згідно з документом, міністерства і відомства пропонували зробити виключення і встановити норматив на рівні 30% або навіть нижче для 16 компаній.

МЕРТ вказує, що станом на початок жовтня при закладеному в держбюджет-2017 плані в 13,4 млрд грн 101 підприємство з державною часткою сплатило 15,25 млрд грн дивідендів.

Чистий прибуток "Ощадбанку" за перше півріччя 2017 року становив 306 млн гривень, що більше за отриманий банком чистий прибуток за відповідний період минулого року на 22%.

Нагадаємо, "Ощадбанк" за результатами тендеру з підтримки короткострокової ліквідності банків 15 листопада залучив у Національного банку 3 млрд гривень на 84 дні під 15,5% річних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: