Одещина залучила 300 мільйонів доларів інвестицій на олієекстракційні заводи

Вівторок, 10 жовтня 2017, 16:55

Інвестори з Сінгапуру та США вкладуть 300 мільйонів доларів у два нові олієекстракційні заводи, зерновий термінал та перевалочні потужності у Лиманському районі Одеської області.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Відповідний трьохсторонній меморандум сьогодні підписали голова Одеської ОДА Максим Степанов, Директор сінгапурської компанії Дельта Вільмар Андрій Романцов та Директор американської компанії Грейн Агро Інвест Сергій Тормоса.

Згідно з досягнутими домовленостями між ОДА та іноземними інвесторами у 2017 році розпочнуться два інвестиційні проекти по 150 млн доларів кожен.

Реклама:

Так сінгапурська компанія Дельта Вільмар, яка є одним із найбільших переробників сільськогосподарських продуктів в світі, розширить своє виробництво та збудує новий завод загальною потужністю більше 600 тисяч тонн на рік, а також причал з перевалки олії та шроту потужністю до 3 млн тонн на рік. Це створить близько 200 нових робочих місць та близько 500 млн грн надходжень до бюджету щороку.

Компанія з американськими інвестиціями Грейн Арго Інвест збудує комплекс зі зберігання та перевалки зерна, а також маслоекстракційний завод. Потужність нового причалу складатиме до 3 млн тонн на рік. Це створить близько 300 нових робочих місць

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: