Engie може призупинити фінансування Північного потоку-2

П'ятниця, 28 липня 2017, 16:30

Французька компанія Engie може припинити фінансування проекту газопроводу Північний потік-2, якщо запрацюють нові санкції США проти Росії.

Про це заявив гендиректор Engie П'єр Шарейра, передає Liga.net.

"У випадку, якщо санкції будуть застосовуватися, Engie може зупинити фінансування проекту, щоб уникнути санкцій", - сказав Шарейр.

При цьому Engie на даний момент дотримується зобов'язання забезпечити 10% від загальних інвестицій в проект, ризики міжнародних санкцій можуть торкнутися тільки майбутніх фінансових трансферів, зазначив він.

Реклама:

ЄК і партнери по Північному потоку-2 активно шукають адвокатів для запобігання санкцій, уточнив Шарейр. За його словами, можливі санкції США не ретроактивності і не вплинуть на проект Північний потік.

Нагадаємо, конгрес США на цьому тижні прийняв закон про санкції проти РФ. Тепер документ буде відправлений на підпис президенту Дональда Трампа.

Читайте також: "Деталі нових санкцій проти Росії: що змінив Конгрес у законі про покарання ворогів США".

Як відомо, Палата представників та республіканці Сенату Конгресу США досягли згоди щодо законопроекту про санкції проти РФ, Ірану та КНДР, що прокладає шлях до передання законопроекту на підпис президента Трампа. 

Новий законопроект викликав незадоволення в країнах Євросоюзу та європейських інституціях.

Нові санкції передбачають штрафні санкції для європейських компаній, які, зокрема, співпрацюватимуть з російським "Газпромом" при реалізації газопроводу "Північний потік-2".

27 липня стало відомо, що президент США Дональд Трамп може накласти вето на російський санкцій законопроект, але лише для того, щоб зробити його більш жорстким.

Проект Північний потік-2 передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік в обхід України. Трубопровід планується прокласти поряд з Північним потоком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: