"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ostchem Фірташа спростовує штраф від АМКУ

П'ятниця, 14 липня 2017, 19:02

Антимонопольний комітет не накладав штрафи на підприємства групи Дмитра Фірташа Ostсhem.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Інформація, поширена 13 липня однією з аграрних асоціацій про те, що Антимонопольний комітет України нібито визнав зловживання холдингу Ostchem своїм монопольним становищем, і прийняв рішення про накладення штрафу в розмірі 10% від доходу, не відповідає дійсності, і є спробою тиску на Комітет", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням компанії, на сьогоднішній день не існує будь-яких рішень з боку Антимонопольного комітету про порушення підприємствами Ostchem антимонопольного законодавства.

Реклама:

Відзначається, що 2015 році Антимонопольним комітетом дійсно було розпочато розслідування відносно деяких підприємств Ostchem, однак на поточний момент розслідування не завершено і будь-яких рішень по ньому не прийнято.

На думку компанії, поширення неправдивих заяв щодо підприємств є частиною інформаційної кампанії, спрямованої на лобіювання інтересів російських виробників мінеральних добрив, які прагнуть зупинити заробили українські заводи, і руйнування репутації холдингу Ostchem.

У свою чергу, Всеукраїнська аграрна рада, яка опублікувала відповідну новину на своєму сайті, вважає подібні заяви Ostchem спробою ввести громадськість в оману щодо реального стану справ і явною маніпуляцією фактами.

"Заява, зроблена ВАР, повністю відповідає сказаному в документах АМКУ, скан-копії яких викладені на сайті ВАР", - повідомили у прес-службі.

Нагадаємо, 13 липня Всеукраїнська Аграрна Рада, посилаючись на матеріали розслідування, повідомила про те, що АМКУ оштрафує OstChem Фірташа за монополізм.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: