Україні повернули півмільйона доларів, вкрадених за Януковича - Луценко

Четвер, 15 червня 2017, 16:02

Генеральна прокуратура домоглася повернення 500 тисяч доларів, розтрачених керівництвом Мін’юсту за часів президентства Віктора Януковича.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Сьогодні департаментом міжнародно-правового співробітництва Генеральноі прокуратури України у співпраці з Департаментом юстиції США забезпечено повернення в Україну понад 500 тисяч доларів", - написав Луценко.

"Це - кошти, які були розтрачені колишнім керівництвом мінюсту часів Януковича та виведені з України шляхом укладення фіктивної угоди про надання послуг з однією з американських фірм", - заявив він.

Реклама:

Нагадаємо, міністрами юстиції в уряді Азарова були Олександр Лавринович та Олена Лукаш.

Як повідомлялося, 28 січня 2015 року Державна служба фінансового моніторингу заблокувала 1,42 млрд доларів на рахунках нерезидентських компаній, пов'язаних з Януковичем, його близькими, посадовцями колишнього уряду країни та пов'язаними з ними особами.

28 квітня 2017 року набрало чинності рішення Краматорського суду про конфіскацію цих коштів, а також облігацій внутрішньої державної позики України.

На рахунки Державного казначейства вже зараховано 1,1 млрд доларів в рамках виконання рішення Краматорського суду.

Додатково ще 200 млн доларів у цінних паперах будуть передані Міністерству фінансів і, відповідно до законодавства України, на цю суму буде зменшено внутрішній борг держави.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: