Кабмін схвалив законопроект про пенсійну реформу

Середа, 17 травня 2017, 14:48

Кабінет міністрів України схвалив проект закону про реформу пенсійної системи.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні у середу.

Презентуючи проект пенсійної реформи, прем’єр Володимир Гройсман повідомив, що вона передбачає зміни страхового стажу і збереження віку виходу на пенсію.

 

При цьому, за словами Гройсмана, також проект закону передбачає можливість компенсації відсутності страхового стажу.

Реклама:
 

Крім того, проект передбачає можливість компенсації відсутності страхового стажу. Якщо тобі не вистачає кілька років до 25 років страхового стажу і тобі не виповнилося 60 років, то ти можеш це компенсувати шляхом внесків до Пенсійного фонду", - заявив прем’єр.

Гройсман також повідомив, що на осучаснення пенсій у 2018 році знадобиться 30,66 млрд гривень.

 

"У 2018 році осучаснення пенсій коштуватиме, додаткових 30 млрд грн, які отримають українські пенсіонери", - сказав він.

Гройсман закликав президента Петра Порошенка швидше скликати Раду реформ для схвалення проекту закону про реформу пенсійної системи.

"Після розгляду цього питання урядом зараз я хотів би, щоб ми направили цей законопроект до Ради реформ, щоб ми спільно з коаліцією, президентом ще раз його розглянули – і, відповідно, після того направили в парламент для остаточного ухвалення", – сказав прем’єр.

Гройсман наголосив, що треба запровадити систему справедливого пенсійного забезпечення.

 

"Буду просити президента якомога швидше призначити Раду реформ для того, щоб ми змогли – я би дуже хотів цього – розглянути пенсійну систему (реформу – ред.) і ухвалити її в Верховній Раді до чергових канікул парламенту", – сказав він.

"Ми за ці місяці підготуємося до того, щоб із 1 жовтня провести ці нарахування – і щоб 9 мільйонів українців отримали підвищені пенсії, як перші кроки відновлення соціальної справедливості", – зазначив прем’єр.

 

Гройсман додав, що обіцяв запропонувати цей законопроект до кінця травня – і зараз він має бути підтриманий.

Ознайомитися з презентацією пенсійної реформи можна за посиланням.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: