У ДФС кажуть, що ціни на сигарети падають - пропонують підвищити

Четвер, 23 березня 2017, 11:47

Державна фіскальна служба розробила черговий проект постанови уряду, який передбачає введення мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на тютюнові вироби.

Про це йдеться в проекті постанові Державної фіскальної служби, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з проектом постанови, мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на пачку сигарет з фільтром повинні складати 22,44 гривні і 21,1 гривні відповідно.

Оптово-відпускні та роздрібні ціни на пачку сигарет без фільтра - 18,25 і 18,84 гривні.

Реклама:

Проект також передбачає введення відповідних цін на тютюнову сировину, тютюнові відходи, сигари і сигарили. Постанова набуде чинності через 15 днів з дня його публікації.

За інформацією ДФС, в умовах конкуренції між виробниками тютюнових виробів за останні 2 роки спостерігається зниження цін на всі марки сигарет від 20 до 30%.

Після підвищення ставки акцизного податку на 40% з 1 січня 2016 року пропорційного підвищення цін на сигарети не відбулося.

"Така ситуація з цінами на тютюнові вироби в Україні є одним з факторів, що сприяють незаконному переміщенню сигарет з України в країни ЄС, де ціни значно вище", - йдеться в постанові.

Згідно з документами, зниження відпускних оптових і роздрібних цін на тютюнові вироби призводить до зменшення бази оподаткування податком на додану вартість та акцизним податком з роздрібних продажів підакцизних товарів і, як наслідок, до недоотримання бюджетом цих податків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: