"Ощадбанк" отримає 50 мільйонів євро від ЄБРР

Неділя, 16 жовтня 2016, 10:42

Рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку 4 жовтня ухвалила рішення про надання "Ощадбанку" кредитної лінії на суму 50 млн євро в рамках програми торгового фінансування.

Про це йдеться в повідомленні ЄБРР, пише "Інтерфакс-Україна".

Як раніше повідомлялося з посиланням на ЄБРР, "проект здійснюється в рамках більш широких зусиль, спрямованих на сприяння комерціалізації і підготовки "Ощадбанку" для подальшої приватизації в контексті програми реформування державних банків, яка розроблена і реалізується урядом України".

Передбачається, що робота з "Ощадбанком" буде включати в себе кілька етапів фінансування і технічного співробітництва протягом періоду до п'яти років, починаючи з проекту TFP і пов'язаного з ним технічного співробітництва.

Реклама:

Наступні етапи більш широкого співробітництва в рамках підготовки до приватизації пов'язані і обумовлені прогресом в вдосконалення корпоративного управління; комерціалізацію операцій та операційної перебудовою (overhaul) "Ощадбанку".

"Ми вітаємо рішення ради директорів ЄБРР про надання "Ощадбанку" кредитної лінії в рамках програми TFP. Наступний крок - підписання найближчим часом угоди і початок роботи банку з одним з найбільших інвесторів України", - прокоментував агентству рішення ради директорів ЄБРР голова правління "Ощадбанку" Андрій Пишний.

Як выдомо, "Ощадбанк" заснований в 1991 році. Його єдиним власником є держава.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!