"Укрзалізниця" скасувала торги на закупівлю швидкісних поїздів

Середа, 12 жовтня 2016, 16:34

ПАТ "Укрзалізниця" скасувала торги із закупівлі двох п'ятивагонних міжрегіональних швидкісних поїздів з очікуваною вартістю закупівлі 330 млн гривень на підставі "неможливості усунення порушень, які виникли через виявлені порушення законодавства.

Про це свідчить інформація на порталі електронних закупівель ProZorro.

Згідно з інформацією, відповідне оголошення з'явилося за кілька хвилин до планованого 12 жовтня аукціону.

Тендерні пропозиції на поставку поїздів подали дві компанії - ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод і ЗАТ "Харківський вагонобудівний завод", проте рішення про кваліфікацію пропозицій так і не було прийнято до сьогоднішнього дня, коли обидві пропозиції, згідно з оголошенням, відхилені.

Торги на закупівлю п'яти міжрегіональних швидкісних поїздів були оголошені "Укрзалізницею" 5 серпня, пропозиції приймалися до 6 вересня.

Потяги повинні були бути поставлені на адресу ст. Дарниця Південно-Західної залізниці до кінця поточного року.

Згідно з умовами, поїзди повинні бути поставлені до кінця поточного року. Вони повинні мати швидкість 160 км/год на ділянках залізниць з змінним струмом напругою 25 кВ з частотою 50 Гц і постійним струмом напругою 3 кВ.

У складі поїзда повинен бути один вагон з відкритим салоном першого класу (бізнес-клас), три вагони з відкритим салоном другого класу, в тому числі один - з міні-буфетом, і один вагон другого класу з можливістю перевезення двох пасажирів в інвалідних колясках.

Загальна кількість пасажирських місць в поїзді - 400, зокрема 128 місць першого класу, 270 - другого.

Термін служби вагонів - 50 років.

Крюківський вагонзавод просив замовника збільшити термін поставки поїздів, проте "Укрзалізниця" відмовила збільшити термін.

Раніше, наприкінці березня, "Укрзалізниця" вже оголошувала тендер на закупівлю таких поїздів на 330 млн гривень, передбачених її фінансовим планом, однак після кількох переносів термінів проведення 26 червня скасувала його "в зв'язку з відсутністю подальшої потреби у закупівлі".

Це викликало здивування виробника швидкісних поїздів "Тарпан" - КВБЗ, який звернувся за роз'ясненнями до міністра інфраструктури Володимира Омеляну.

В середині липня за результатами проведених тендерів "Укрзалізниця" уклала договори з КВБЗ про придбання 21 пасажирського вагона на 303,4 млн гривень (зокрема 13 вагонів-трансформерів).

Реклама:

Як повідомлялося раніше, на оновлення і модернізацію рухомого складу "Укрзалізниці"передбачено як гроші європейських кредиторів, так і українські, загалом понад 150 млн євро.

Раніше Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що відомство не допустить існування практики вимагання грошей за вагони з боку "УЗ".

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!