Омелян обіцяє покінчити з "вагонним рекетом"

Середа, 5 жовтня 2016, 10:10

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що відомство не допустить існування практики вимагання грошей за вагони з боку "УЗ".

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, Омелян повідомив про домовленість з керівництвом "Укрзалізниці" провести зустріч між представниками МІУ, УЗ, зерновими асоціаціями, найбільшими металургами, експедиторами і експортерами.

Міністр очікує, що на зустрічі УЗ запропонує справедливий і прозорий механізм розподілу рухомого складу, виходячи з його наявності та мінімальних потреб споживачів.

Реклама:

"Ми не дозволимо повернутися ганебній практиці вимагання грошей за вагони, як би цього комусь не хотілося", - написав Омелян.

У серпні голова правління УЗ Войцех Балчун заявляв, що компанія має намір автоматизувати систему розподілу вантажних вагонів в найближчі місяці.

Місяцем пізніше заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов повідомив, що дефіцит вантажного вагонного парку ПАТ "Укрзалізниця" складає 9 тис. Вагонів.

З урахуванням списань старих вагонів і динаміки вантажної бази, за прогнозами ЦТС-Консалтинг, до кінця 2017 року дефіцит в наймасовішому сегменті - піввагонів - складе близько 8-10 тис. вагонів.

ЦТС

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: