Apple готується представити ноутбуки нового покоління

Середа, 10 серпня 2016, 20:34

Apple Inc. може незабаром представити перше за останні чотири роки суттєве оновлення лінійки ноутбуків MacBook Pro.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Нові пристрої будуть тонше, отримають сенсорну панель для функціональних клавіш над тачпадом і більш потужний графічний процесор, відзначають джерела видання.

При цьому презентація ноутбуків, швидше за все, відбудеться пізніше 7 вересня, коли, за словами деяких джерел, Apple представить нові смартфони і "розумні" годинники.

Реклама:

Аналітики вважають, що новий міні-екран з сенсорною панеллю стане головним нововведенням в наступному поколінні ноутбуків, оскільки вона спростить роботу з "гарячими клавішами", а також дозволить компанії додавати нові функціональні клавіші через оновлення ПЗ, а не самих пристроїв.

Ймовірно, ноутбуки також будуть оснащені технологією розпізнавання відбитків пальців, яка використовується в останніх версіях iPhone.

Відзначається, що в 2010 році, коли Стів Джобс демонстрував публіці перший iPad, він вважав, що планшети можуть незабаром замінити звичайні ПК і ноутбуки.

Однак, як показує практика, традиційні пристрої як і раніше користуються попитом: продажі iPad в 2015 році впали на 23%, до 23,2 млрд доларів, тоді як обсяг реалізованих "макбуків" зріс на 6%, до 25,5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!