Hyundai втратив 8,5 мільярда ринкової вартості після заперечення співпраці з Apple

Понеділок, 8 лютого 2021, 13:46

Автовиробник Hyundai заперечив співпрацю з техкомпанією Apple щодо виробництва безпілотних електромобілів, після чого втратив сумарно 8,5 мільярда доларів ринкової вартості.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми отримуємо запити щодо співпраці у спільній розробці безпілотних електромобілів від різних компаній, але перемовини перебувають на початковій стадії і нічого наразі не вирішено", - заявили в понеділок автовиробники. 

Водночас, у компанії додали: "Ми не ведемо переговорів з Apple щодо розробки автономних автомобілів".

Реклама:

Після повідомлення акції Hyundai впали на 6,2%, а компанія втратила 3 млрд доларів ринкової вартості. "Дочка" компанії, Kia Corp, втратила 5,5 млрд доларів капіталізації з падінням акцій на 15%.

У медіа повідомляють, що попри зростання акцій Kia та Hyundai після повідомлень про початок перемовин з Apple, всередині компанії існувала опозиція до такої співпраці. 

"Ми не компанія, яка виробляє автомобілі для інших", - сказав у коментарі виданню представник  компанії на умовах анонімності.

Аналітики кажуть, що перемовини могли зірватися через витік інформації щодо партнерства у ЗМІ. Інша можлива причина - умови з боку Apple, де роль Hyundai у партнерстві зосереджується на виробництві обладнання, а не визначається стратегічним партнером.

Нагадаємо:

Акції Kia Motors Corp., яка входить до групи компаній Hyundai Motor Group, зросли на 14,5% на тлі повідомлень місцевих ЗМІ, що Apple інвестує в автовиробника 3,6 млрд доларів у рамках співпраці по виробництву електромобілів.

Засновник Tesla Inc. Ілон Маск розповів, що у найскладніші для компанії часи хотів передати компанію в руки Apple Inc, проте CEO Apple Тім Кук пропозицію відхилив.

Техкомпанія Apple планує розпочати виробництво авто з власною технологією батарей до 2024 року.

У компанії Hyundai Motor Co повідомили, що наразі знаходяться на етапі ранніх перемовин з Apple - йдеться про можливі плани техногіганта розпочати сумісне виробництво електрокарів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: