США хочуть виділити Україні 14 мільйонів доларів на Prozorro

Четвер, 21 липня 2016, 17:17

Американське агентство з розвитку USAID має намір виділити уряду України 14 мільйонів доларів для просування в країні електронного управління, зокрема системи електронних державних закупівель Prozorro.

Про це на брифінгу повідомив заступник голови місії Посольства США в Україні Джордж Кент, пише УНІАН.

"Восени поточного року USAID почне нову програму, яка називається "Прозорість та відповідальність у державному управлінні та послуги" (TAPAS). Ця програма з бюджетом 14 мільйонів доларів надасть підтримку поліпшення електронного управління в уряді України", - сказав Кент.

За його словами, США хочуть розширити підтримку електронного державного управління і інших ініціатив у сфері збільшення прозорості держуправління в Україні.

Реклама:

Кошти за цією програмою будуть спрямовані на розвиток технологій, проведення тренінгів та просування системи Prozorro на національному рівні.

Кент також зазначив, що система електронних держзакупівель Prozorro може бути корисною для інших країн у східній Європі.

"Після впровадження в минулому році система Prozorro довела свою ефективність у боротьбі з корупцією у державних закупівлях. За участю громадянського суспільства та бізнесу Prozorro може стати справжньою віхою у антикорупційної реформи не тільки тут, але в цілому в регіоні східної Європи", - сказав Кент.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов під час брифінгу зазначив, що система Prozorro, яку сьогодні в Україні використовують лише міністерства і великі держкомпанії, з 1 серпня стане обов'язковою для всіх держорганів.

За його словами, це може істотно збільшити масштаби економії бюджетних коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!