НБУ хоче підвищити вимоги до комерційнихї агентів при прийомі готівки

П'ятниця, 13 травня 2016, 11:18

Національний банк України має намір підвищити вимоги до комерційних агентів банків при здійсненні операцій з прийняття готівки.

Відповідні наміри закріплені в проекті постанови центробанку "Про внесення змін до постанови НБУ від 12 лютого 2013 року №42", передає "Інтерфакс-Україна".

Проектом, зокрема, передбачено обов'язок комерційних агентів банків вказувати в касовому документі (квитанція/чек), який видається платнику за результатами здійснення операції з приймання готівки для подальшого її переказу, інформацію про найменування та місцезнаходження комерційного агента і банку, від імені якого він надає послуги.

Як зазначає НБУ, такі вимоги узгоджуються з нормами, згідно з якими платіжні установи гарантують, що аагенти, які виступають від їх імені інформують про цей факт користувачів платіжних послуг.

Реклама:

Крім того, вони узгоджуються з вимогами закону "Про захист прав споживачів", що встановлює право споживачів на одержання необхідної, доступної та достовірної інформації про виконавця (постачальника послуги).

Нагадаємо, у січні 2016 року НБУ відкрив реєстр комерційних агентів банків, куди входитимуть всі юрособи, що здійснюють операції з прийому готівки для подальшого її переказу, операції з електронними грошима та валютно-обмінні операції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!