У Маска анонсували пілотні випробування проекту Hyperloop

Середа, 11 травня 2016, 13:59

Мільярдер Ілон Маск почне перші тести експериментального треку для гіперзвукових пасажироперевезень вже в цьому році

Про це розповіли в керівництві проекту, який був створений з ініціативи бізнесмена-винахідника і глави компаній SpaceX і Tesla Motors Ілона Маска, пише "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на The Financial Times.

За словами виконавчого директора проекту Роба Ллойда, Hyperloop зможе вирішити проблеми міських пробок, що стане початком масштабної трансформації зовнішнього вигляду міста.

 

На сьогоднішній день Маску вдалося залучити для реалізації проекту близько 100 млн дол. У список інвесторів потрапили GE Ventures (субкомпанія General Electriс), SNCF і французька національна залізниця.

Реклама:

Hyperloop - проект вакуумного поїзда, запропонований в 2012-2013 роках американським мільярдером Ілона Маском. Являє собою систему трубопроводів для переміщення капсули з пасажирами.

Швидкість складу може досягати 1220 км/год. Разом з тим, деякі експерти вважають, що на максимальній швидкості капсули переміщатися не будуть, так як на віражах пасажирам від перевантажень може стати погано.

Загальні витрати на проект оцінюються в кілька мільярдів доларів.У Маска анонсировали пилотные испытания проекта Hyperloop.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!