Компанія SpaceX вперше посадила ракету на платформу в океані

Неділя, 10 квітня 2016, 14:24

Приватній американській космічній компанії SpaceX вперше вдалося здійснити посадку ракети-носія Falcon 9 на спеціальну платформу в Атлантичному океані.

Про це пише "Німецька хвиля".

Ракета успішно вивела на навколоземну орбіту транспортний корабель Dragon, що прямує до міжнародної космічної станції, передає агентство AFP.

Через дві з половиною хвилини після відділення транспортника перший ступінь Falcon 9 почала повернення на землю з висоти близько 100 кілометрів. Приблизно через 10 хвилин вона здійснила першу в історії вертикальну посадку на морську платформу.

Реклама:

Відео приземлення ракети опублікував у своєму мікроблозі Twitter власник SpaceX Ілон Маск.

За словами Маска, якщо пальне для польоту обходиться в 300 тисяч доларів, то будівництво самої ракети-носія - в 60 мільйонів. У разі успіху перший ступінь ракети-носія планується використовувати неодноразово, що стане економічним проривом в космічній галузі.

"Ми досягнемо того моменту, коли її повернення стане рутиною, - ракету треба буде тільки помити, заправити і знову запустити, заявив Маск.

Раніше компанію SpaceX переслідувала серія невдач. У червні 2015 року ракета з вантажним кораблем на борту зазнала аварії на третій хвилині польоту.

Перша успішна посадка Falcon 9 була здійснена в грудні, але не на морську платформу, а на спеціальний майданчик на мисі Канаверал. У березні 2016 року ракета змогла здійснити лише жорстку посадку на морську платформу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: