"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іванчук відхрещується від біоетанольного бізнесу з Коломойським

Вівторок, 9 лютого 2016, 19:49

Голова комітету ВР з питань економічної політики Андрій Іванчук спростував наявність у нього спільного бізнесу з Ігорем Коломойським в сфері виробництва біоетанолу.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді".

"Я не маю відношення до біоетанольного бізнесу", - заявив він.

За словами Іванчука, біоетанол повинен бути державною програмою.

Реклама:

Крім того, відповідаючи на питання про лобіювання законопроекту про збільшення частки біоетанолу в бензині, глава комітету зазначив, що підтримував цю ідею.

"Ну, не дуже сильно лобіював, але я підтримую цю ідею, тому що я знаю, як це відбувається в тій же Бразилії. Я вважав, що краще на убитій спиртовій галузі, яка не задіяна і була побудована ще в Радянському Союзі, виробляти альтернативне паливо, зменшивши закупівлю світлих нафтопродуктів", - пояснив він.

За словами Іванчука, прийнявши закон можна було б створити ринок.

"Я вважав, що, прийнявши цей закон, ми створимо ринок. Це було 5% від усієї кількості - 5 млн тонн нафтопродуктів, ти зобов'язаний додавати. Що сталося б з бізнесом, якби ця норма запрацювала? Всі нафтовики пішли б на наші спиртові заводи або побудували приватні, тому що ми тоді дозволили будівництво. Тополов з Балогою заклали в Золотоноші будівництво величезного заводу. Так і не добудували", - зазначив він.

Також, Іванчук також спростував наявність спільних бізнес інтересів з Ігорем Коломойським.

"Невже ви думаєте, що якби у мене був цей бізнес, я дозволив би ввести акциз? Невже ви це все допускаєте? Невже ви допускаєте, що якби у мене був спільний бізнес з людиною такого калібру, як Коломойський, я міг би собі дозволити не оформити акції на себе або своїх друзів, родичів, маму, бабусю? Це ви про мене такий поганий думки?", - зазначив нардеп.

Як відомо, раніше в інтерв'ю "УП" Ігор Коломойський заявив, що має бізнес з Іванчуком. Іх пов'язує участь в компанії "Техінсервіс" - найбільшому виробнику біоетанолу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: