У Росії заявили, що не збираються знижувати видобуток нафти

П'ятниця, 29 січня 2016, 15:19

Росія не буде цілеспрямовано знижувати видобуток нафти, рішення приймають приватні компанії.

Про це заявив на прес-конференції віце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович, передає ТАСС.

"Ми виходимо з того, що у нас нафтовий сектор приватний, комерційно орієнтований. Він не перебуває під контролем держави, у нас є частка певної участі, але в цілому ринок регулюється рішеннями окремих компаній. І так буде продовжуватися", - сказав він.

Дворкович підкреслив, що якщо період низьких цін на нафту затягнеться, то нафтовий ринок РФ здатний сам скорегувати рівень видобутку та інвестицій, і таке коригування неминуче.

Реклама:

"За надлишково низького рівня і дуже тривалого періоду часу коригування інвестицій неминуча, а це спричинить неминуче скорочення видобутку. Це не буде цілеспрямованою дією держави. Ринок, по суті, саморегулюється, самонастроюється, і це призведе до стабілізації цін на більш високому рівні, ніж поточний рівень", - зазначив він.

Дворкович також додав, що компанії будуть дивитися на ситуацію, виходячи з інтересів стабільного функціонування.

Середньорічна ціна бареля нафти в 20-25 доларів нереалістична, її вартість перевищить поточний рівень, зазначив він.

"Ціна 20-24 долари як середня за рік здається нереалістичною. Нинішні ціни саме цього року, я особисто вважаю, можуть підвищитися і до більш високого рівня в результаті, в тому числі, і через зниження світового видобутку", - вважає він.

Дворкович зазначив, що на ринок тиснуть дуже багато чинників, і ціна нафти майже непередбачувана, проте консультації з учасниками ринку ведуться в безперервному режимі, що дозволяє зрозуміти, як може рухатися ринок.

Раніше голова Міненерго Росії Олександр Новак заявив, про можливість розглянути доцільність зниження видобутку нафти РФ.

Пізніше чотири делегати ОПЕК розповіли про те, що вони не чули про плани з проведення переговорів за участю Росії, на яких обговорюватиметься можливе зниження видобутку нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!