Ціна на нафту Brent опустилася нижче 32 доларів за барель

Понеділок, 25 січня 2016, 19:51

Світові ціни на нафту як і раніше знижуються на тлі побоювання збільшення глобального надлишку на ринку.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 18:43 вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 3,93% - до 31,55 долара за барель, ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 5%, до 30,58 долара за барель.

Ціни на нафту зросли в кінці минулого тижня на очікуваннях нових заходів стимулювання від центральних банків Європи і Японії і очікувань, що заметіль у східній частині США стимулюватиме попит на пальне.

Реклама:

Тим не менш, багато аналітиків попереджали, що ралі навряд чи протриває довго, так як глобальне виробництво продовжує перевищувати попит.

Китайські дані, опубліковані в понеділок, показали, що використання дизеля впало в 2015 році в порівнянні з попереднім роком.

Китай є другим за величиною споживачем нафти у світі, і уповільнення темпів економічного зростання країни чинить тиск на ціни на нафту та інші фінансові ринки в останні місяці.

Крім цього, негативний вплив на котирування мало рішення Саудівської Аравії зберегти інвестиції в енергетичні проекти.

За словами голови нафтової саудівської держкомпанії Saudi Aramco Халіда аль-Фаліха, компанія в даний час витрачає стільки ж, скільки раніше, до падіння цін на нафту, сигналізуючи, що не буде здаватися в своїй боротьбі з конкурентами; компанія визначила свою стратегію у відповідь на дешеву нафту.

Світовий попит на нафту сильно зріс в 2015 році, оскільки споживачі скористалися більш низькими цінами, але деякі аналітики говорять, що тенденція навряд чи продовжиться цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: