Наукові досягнення загрожують зникненню 5 мільйонів робочих місць

Понеділок, 18 січня 2016, 15:36

Більше 5 мільйонів робочих місць буде втрачено до 2020 року в результаті досягнень у генетиці, штучному інтелекті, роботехніці та інших технологічних змін.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дослідження "Майбутнє роботи" підготовлене Всесвітнім економічним форумом.

Автори дослідження вважають, що буде втрачено близько 7 мільйонів робочих місць і створено близько двох в 15 основних розвинених країнах і країнах, що розвиваються.

Результати дослідження охоплюють 15 країн, 1,9 мільярдів працівників, що дорівнює 65% всієї робочої сили у світі.

Реклама:

Автори відзначають, що розмиття лінії між фізичною, цифровою та біологічної сферами підводить до четвертої промислової революції.

За словами Енді Холдейна, головного економіста Банку Англії, через автоматизацію мільйони робочих місць в небезпеці.

"Для того, щоб запобігти найгірший сценарій - технологічні зміни в супроводі з браком талантів, масовим безробіттям і зростаючою нерівністю, перекваліфікація і підвищення здібностей сьогоднішніх працівників буде мати вирішальне значення", - сказано в доповіді.

Дослідження відзначає, що адміністративні та офісні працівники складуть дві третини втрат, і замість них будуть затребувані фахівці в комп'ютерній, математичної та інженерної областях.

Також, непропорційно багато робочих місць втратять жінки, оскільки вони менше представлені в технологічних професіях ніж чоловіки.

Серед країн, в яких проводилося дослідження числяться Австралія, Бразилія, Китай, Франція, Німеччина, Індія, Італія, Японія, Мексика, Південна Африка, Туреччина, Великобританія і США.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!