"Нафтогаз" кличе "Газпром" поговорити про транзит

Четвер, 31 грудня 2015, 12:44

НАК "Нафтогаз України" запропонував ПАТ "Газпром" провести переговори у зв'язку з прийняттям в країні нових правил ціноутворення на послуги з транспортування газу.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

У компанії відзначають, що встановлені українським регулятором тарифи на послуги з транспортування природного газу по транскордонним газопроводам для точок входу і виходу є обов'язковими для виконання після їх офіційної публікації. У зв'язку з цим НАК і запропонував провести переговори.

"Ми залишаємося надійним партнером і підтверджуємо, що транспортування газу для європейських споживачів здійснюватиметься безперешкодно в обсягах, обумовлених контрактом", - наголосив глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Реклама:

"Перехід до загальноприйнятої в Європі практики ціноутворення за транзит сприятиме подальшій інтеграції нашої газотранспортної інфраструктури в європейську енергосистему, зміцненню надійності поставок газу в країни ЄС", - зазначив він.

Як відомо, раніше директор з розвитку бізнесу "Нафтогазу" Юрій Вітренко повідомив, що Україна "радикально" підвищила ставку тарифу на транзит російського газу через свою територію. При цьому він не уточнив, про які саме суми йдеться.

У повідомленні "Нафтогазу" вказується, що нові тарифи встановила вже Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 29 грудня. Раніше ці тарифи визначалися лише двостороннім контрактом між "Нафтогазом" і "Газпромом".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!