Росія готує нові санкції щодо Туреччини - ЗМІ

Середа, 16 грудня 2015, 09:02

Російські санкції відносно Туреччини планується поширити на готельний бізнес, деревообробку, навчання пілотів і держзамовлення у всіх галузях.

Про це пише "Коммерсант".

Газета посилається на проект постанови уряду РФ, яке підготувало Мінекономрозвитку за дорученням прем'єра Дмитра Медведєва. У ньому містяться пропозиції щодо запровадження подальших санкцій щодо Туреччини після заборони поставок частини продуктів харчування, прийому на роботу турецьких громадян і розриву програм співробітництва.

У новій версії постанови перераховуються види робіт і послуг, які забороняється здійснювати і надавати в Росії турецьким організаціям: будівельні послуги, туристичні послуги, послуги готелів, деревообробка та навчання цивільного персоналу авіакомпаній в Туреччині.

Реклама:

Також повністю забороняється будь-яка участь турецьких резидентів у держзакупівлях в Росії.

Джерело видання підкреслює, що обмеження торкнуться тільки нових контрактів, укладених після 10 грудня. Для вже працюючих на російському ринку в майбутньому можливі винятки.

При цьому співрозмовники видання відзначають, що фактично йдеться про зупинку імпорту робіт і послуг - заборону російським юридичним особам укладати контракти з профільними турецькими контрагентами.

Контроль за виконанням санкцій може бути покладений на Росфінмоніторинг і Центробанк.

Криза у відносинах з Туреччиною почалася після листопадового інциденту на кордоні з Сирією, коли турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24. Після цього Росія запровадила проти Туреччини економічні санкції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!