Мінфін Німеччини очікує подальшого підйому економіки

Неділя, 22 листопада 2015, 18:37

Помірне зростання німецької економіки, ймовірно, продовжиться, незважаючи на зростаючі ризики, пов'язані з охолодженням ринків, що розвиваються, у той час як сильні показники приватного споживання залишаються основним двигуном зростання країни.

Про це йдеться в повідомленні міністерства фінансів Німеччини, передає Рейтер.

У щомісячній доповіді за листопад міністерство повідомило, що рекордно висока зайнятість, зростаюча заробітна плата, низькі процентні ставки і дешеві енергоносії сприяли зміцненню купівельної спроможності німців. Настрої менеджерів компаній також покращилися за останній час.

"Загальні умови в Німеччині для економічної діяльності компаній і споживачів залишаються сприятливими тому помірний економічний підйом, ймовірно, продовжиться", - йдеться в доповіді міністерства.

Реклама:

Відомство зазначило, що перспективи зростання для експортерів на ринках, що розвиваються залишаються стриманими, проте сильний попит з боку США та інших економік єврозони компенсували цей фактор.

Економіка Німеччини зросла на 0,3% у третьому кварталі після розширення на 0,4% в попередні три місяці.

Уряд сподівається, що сильне приватне споживання і високі державні витрати на біженців прискорять економічне зростання до 1,7% в поточному році і до 1,8% - у наступному.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!