Японія запустила другий після аварії на "Фукусімі" ядерний реактор

Четвер, 15 жовтня 2015, 09:55

Фахівці компанії Kyushu Electric Power Co виконали перезапуск другого реактора на АЕС "Сендай" в Японії, яка стала першою станцією, де було відновлено роботу реактора після аварії на АЕС "Фукусіма-1" в 2011 році.

Про це повідомляється в прес-релізі оператора АЕС, передає "Прайм".

"Вироблення першої електрики реактором другого енергоблоку очікується 21 жовтня. Після того, як перша електроенергія буде вироблена, ми маємо намір провести налагоджувальні роботи, поступово підвищуючи потужність", - йдеться в прес-релізі.

Реактор першого енергоблоку АЕС "Сендай" був перезапущений 11 серпня і через три дні дав першу електрику. У вересні перший реактор був виведений на повну потужність.

Реклама:

Він став першим з 48 зупинених після аварії на АЕС "Фукусіма-1" реакторів, який пройшов тести на відповідність новим нормам безпеки та перезапуск якого був схвалений державним комітетом з контролю над атомною енергетикою.

Спочатку перезапуск першого і другого реактора АЕС "Сендай" планувався на початок 2015 року, проте в проектних документах, необхідних для відновлення роботи станції, виявили недоліки в кресленнях і в даних по сейсмостійкості.

Реактори були визнані такими, що відповідають новим критеріям безпеки АЕС у 2014 році. Перезапуск реактора на другому енергоблоці може бути здійснений в середині жовтня.

До аварії в березні 2011 року атомна енергетика забезпечувала до 30% потреб Японії. Зараз зупинені всі 48 атомних реакторів на території країни.

В даний час 20 реакторів 13 японських АЕС проходять перевірку, яка повинна встановити рівень їх відповідності введеним влітку 2013 року новим стандартам безпеки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: