ОПЕК підвищила прогноз попиту на свою нафту в 2016 році

Понеділок, 12 жовтня 2015, 20:53

ОПЕК значно підвищила прогноз попиту на свою нафту в 2016 році, чекаючи скорочення видобутку в країнах, що не входять в організацію.

Про це пише Рейтер.

У щомісячному звіті ОПЕК підвищила прогноз попиту на нафту, видобуту країнами картелю, на 510 тисяч барелів на добу в порівнянні з вересневим звітом до 30,82 мільйона барелів на добу.

Виробництво поза ОПЕК, за розрахунками картелю, в майбутньому році знизиться на 130 тисяч барелів на добу за рахунок США, країн колишнього Радянського Союзу, Африки, Близького Сходу і більшості країн Європи.

Реклама:

Міжнародне енергетичне агентство, яке опублікує щомісячний звіт у вівторок, очікує більш значного зниження видобутку в країнах, що не входять до ОПЕК, в 2016 році.

Організація знизила прогноз зростання світового споживання нафти в 2016 році на 40 тисяч барелів на добу до 1,25 мільйона, очікуючи більш повільного зростання попиту в Китаї.

У вересні ОПЕК підвищила видобуток на 110 тисяч барелів на добу до 31,57 мільйона, говориться у звіті з посиланням на джерела.

Лідер ОПЕК Саудівська Аравія повідомила організації, що скоротила видобуток у вересні до 10,23 мільйона барелів на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!