Нацбанк хоче покарати недобросовісних аудиторів

Середа, 9 вересня 2015, 20:46

Національний банк планує скоротити перелік аудиторських компаній, яким дозволяється здійснювати аудит фінансової звітності банків, та звернутися до Аудиторської палати з пропозицією застосувати санкції до недобросовісних аудиторів.

Про це сьогодні заявила директор департаменту банківського нагляду Катерина Рожкова під час засідання Комітету з питань аудиту банків України, передає прес-служба регулятора.

"Ми виступаємо за посилення відповідальності аудиторів банків. У 2014-2015 роках вісім компаній не виявили проблем у банках, які потім були визнані неплатоспроможними", - сказала Рожкова.

Вона заявила, що аудитори повинні відповідати за якість наданих звітів.

Реклама:

"Тому ми звернемося до Аудиторської палати України з пропозицією застосувати санкції до таких аудиторських компаній", - зазначила директор департаменту банківського нагляду.

За її словами, ще "три компанії не здійснювали аудит фінансової звітності банків протягом тривалого періоду, тому ми не  впевнені в відповідності  їх досвіду та процедур сучасним вимогам".

"Це логічний і послідовний крок регулятора: після очищення банківської системи приходить етап перезавантаження. Перезавантаження неможливе без якісного аудиту. А якісний нагляд за банківською системою - це спільні зусилля банківського нагляду та аудиторських компаній", - сказала Рожкова. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!