Україна отримала лише 38% від обсягу програми МВФ - Порошенко

Неділя, 6 вересня 2015, 19:18

Україна отримала два транші допомоги Міжнародного валютного фонду в рамках програми розширеного фінансування, що становить лише 38% від загального обсягу допомоги фонду.

Про це сказав президент України Петро Порошенко у ході спільного брифінгу з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, передає "Укрінформ".

"До сьогоднішнього дня ми отримали 38% від загальної програми фонду і ми домовились про чіткий графік дій. Уже в вересні до нас приїзджає місія МВФ", - зазначив Порошенко.

За його словами, рішення Ради директорів МВФ 31 липня про виділення Україні 1,7 млрд доларів разом з другим траншем обсягом 5 млрд доларів  сформували потужну фінансову подушку для проведення реформ в України.

Реклама:

Порошенко наголосив, що допомога фонду дозволила збільшити золотовалютні резерви більш ніж удвічі - до 12,7 млрд доларів.

Нагадаємо, 11 березня Рада директорів МВФ ухвалила нову розширену програму Механізму розширеного фінансування (EFF) на суму близько 17,5 млрд доларів для України.

На цей час Києвом отримано два транші: перший  - в розмірі близько 5 млрд доларів у березні  та другий - близько 1,7 млрд доларів у серпні.

Місія МВФ прибуде в Україну для наступного перегляду програми, від якого залежать подальше виділення кредитів 22 вересня.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!