ЗМІ: Тищенко, яка повертає активи Януковича, має два маєтки за кордоном

Четвер, 10 вересня 2015, 19:58

Керівник управління з повернення вкрадених активів Олена Тищенко співволодіє двома маєтками у Франції та Британії.

Про це повідомляють журналісти програми "Схеми".

Тищенко, разом зі своїм колишнім чоловіком Сергієм Тищенком, володіє віллою у Франції та розкішним будинком у Великій Британії.

Згідно з випискою з відкритого реєстру нерухомості у Франції, колишнє подружжя володіє маєтком через фірму SCI DU GRAND CHENE.

Реклама:
 

Цей же документ показує, що Олена Тищенко (у дівоцтві – Баранова) та Сергій Тищенко мають спільну адресу реєстрації у Великій Британії. Вілла вартістю 5 мільйонів 400 тисяч фунтів стерлінгів розташована в районі Вейбрідж.

 

Журналісти стверджують, що у різних деклараціях, Тищенко по-різному показувала своє закордонне майно і мільйонні рахунки.

Сама ж Тищенко запевняє, що не записувала маєтки в декларацію, бо в апараті парламенту їй сказали, що цього "можна не робити".

"Просто насправді ці декларації розроблені так дивно. У Верховній Раді запитуєш: а вказувати закордонне майно? Ні, не треба, як ми це перевіримо? Добре, не треба – то тримайте", – заявила Тищенко.

Як відомо, управління з повернення активів, набутих незаконним шляхом, було створене у липні при МВС, і його очолила Тищенко.

Вона разом зі своїм колишнім чоловіком була фігуранткою кількох скандалів, зокрема щодо продажу за заниженою ціною конфіскованої нафти Курченка.

Крім того, Тищенко фігурувала у справі щодо багатомільярдних махінацій казахського бізнесмена Мухтара Аблязова, яку зараз розглядає британський суд.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!