Україна і кредитори домовляться списати 22,5% боргу - ЗМІ

Четвер, 6 серпня 2015, 18:37

Україна і комітет міжнародних чесних кредиторів домовляться про списання 22,5% українського боргу.

Такі результати опитування, проведеного агентством Bloomberg, пише "ЛігаБізнесІнформ".

З опитаних 14 аналітиків і власників облігацій 10 заявили, що ймовірність оголошення Україною мораторію з виплати боргів до 23 вересня складає менше 50%.

Відзначимо, учасники попереднього опитування, що проводилося в кінці травня, очікували в середньому скорочення основної суми боргу на 30% від номіналу.

Реклама:

Нагадаємо, Міністерство фінансів оголосило, що готове перенести заплановану на 6 серпня зустріч з комітетом найбільших приватних кредиторів на 10-11 серпня.

Проте в разі провалу переговорів Україна розглядає можливість застосування альтернативних механізмів фінансування в рамках своєї програми співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

"Це є останньою можливістю для досягнення спільної домовленості напередодні виплат за єврооблігаціями у вересні та жовтні, а також напередодні наступного перегляду програми співпраці України з МВФ, який поки планується на вересень", - наголошується в повідомленні відомства.

До цього стало відомо, що кредитори визнали пропозицію щодо реструктуризації боргу, спрямовану Мінфіном 4 серпня, невідповідною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!