Росія продовжила продовольче ембарго на рік

Четвер, 6 серпня 2015, 10:20

Росія з 6 серпня продовжує на один рік термін дії продовольчого ембарго, введеного в серпні минулого року відносно продукції з США, ЄС, Канади, Норвегії та Австралії.

Про це йдеться у постанові уряду РФ, передає "Інтерфакс-Україна".

Постановою уряду затверджено перелік сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, які заборонені до ввезення в Росію.

У своїй основі він залишився колишнім - заборона стосується м'яса і м'ясної продукції, молока та молочної продукції, риби та рибної продукції, овочів і фруктів.

Реклама:

Разом з тим з переліку виключено мальки форелі, молодь (спат устриць і мідій). Це зроблено для збільшення обсягів виробництва риби, організації нових рибоводних господарств та підтримки діючих.

Крім того, до переліку включені "харчові або готові продукти, виготовлені за технологіями виробництва сиру і містять 1,5% або більше молочного жиру".

Нововведенням цього року стали й особливі умови ввезення безлактозного молока та молочної продукції. Тепер його імпорт можливий тільки для лікувального та профілактичного харчування.

Для цього постачальник повинен отримати сертифікат Росспоживнагляду, який підтверджує лікувальні властивості продукту. До цього європейські постачальники сиру ввозили в РФ сир без цього документа, користуючись тим, що сир відноситься до безлактозної продукції.

Обговорювалася також можливість включення в заборонений список кондитерських виробів, вина і квітів, але поки від цієї ідеї відмовилися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: