Фонд держмайна погодив із РусАлом збори акціонерів ЗАлК

Четвер, 9 липня 2015, 11:35

Фонд державного майна України, повернув у рамках деприватизації 68% акцій Запорізького алюмінієвого комбінату, погодив із російською компанією "РусАл", у якої залишилося близько 29% акцій, проведення зборів акціонерів ЗАлК.

Про це заявив голова Фонду держмайна Ігор Білоус на прес-конференції в Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Будемо обговорювати новий склад наглядової ради, менеджмент та операційну діяльність", - назвав основні питання порядку денного Білоус.

За його словами, сьогодні також обговорюється перехідний період - "що відбуватиметься між сьогодні і зборами акціонерів".

"Поки що у нас достатньо конструктивний і хороший діалог", - зазначив Білоус. Водночас він не уточнив дату проведення зборів акціонерів ЗАлК.

Реклама:

Нагадаємо, 10 червня суд повернув у державну власність пакет акцій ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" загальною номінальною вартістю більше 105 млн гривень, що становить 68,01% статутного фонду товариства.

Як повідомлялося, пакет акцій ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" у розмірі 68,01%, перебував у власності кіпрської компанії "Velbay Holdings Limited", яку пов’язують з російською компанією "РусАл" Олега Дерипаски.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: