Фонд держмайна планує змінити керівництво ЗАлК

Четвер, 18 червня 2015, 20:05

Фонд державного майна у зв'язку з поверненням державі контрольного пакета акцій ПАТ "Запорізький алюмінієвий комбінат" домігся переходу підприємства під охорону, здійснювану структурами Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у ФДМ у четвер, посилаючись на слова глави Фонду Ігоря Білоуса напередодні на засіданні парламентської спецкомісії з приватизації.

Глава Фонду також поінформував про скликання найближчим часом зборів акціонерів, наглядової ради товариства і оголошення конкурсу на нового директора ЗАлК.

Відповідаючи на запитання про вивезення з підприємства обладнання на металобрухт, Білоус зазначив, що "сили МВС" уже затримали два вантажні автомобілі й заблокували подальші спроби вивезення.

Реклама:

У свою чергу прес-служба ЗАлК укотре дала офіційний коментар, який залишається незмінним: "Компанія РусАл є сумлінним набувачем акцій ЗАлК і обстоюватиме свої права в міжнародних судах".

Нагадаємо, раніше ЗМІ з посиланням на джерело повідомили, що"ЗАлК" вивозить частину обладнання з комбінату.

За словами джерела, в даний час частина матеріальних цінностей комбінату розпродається. Представник підприємства відзначив, що розпродаж майна не є ініціативою керівництва ЗАлКу: "Просто йдуть розпорядження і накази від керуючої компанії з Кіпру, і керівництво підприємства їх виконує", - пояснило джерело.

Нагадаємо, 10 червня суд повернув у державну власність пакет акцій ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" загальною номінальною вартістю більше 105 млн гривень, що становить 68,01% статутного фонду товариства.

Як повідомлялося, пакет акцій ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" у розмірі 68,01%, перебував у власності кіпрської компанії "Velbay Holdings Limited", яку пов’язують з російською компанією "РусАл" Олега Дерипаски.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: